Názov projektu: Spoločné hodnoty - Közös értékeink
Názov vedúceho partnera: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet
Výška príspevku z ERDF: 458 619 EUR

RVTV

Rozsnyói Városi Televízió – értéket közvetít.

1994 – ban alakult a kulturális központ mellett a városi televízió. 1997 kapott hivatalosan, sugárzási engedélyt. A kábelhálózatot üzemeltető, poprádi KID Rt. teresztriális műsorszórásának kínálatában található, a 15 év óta működő televízió tv csatornája. A légtéri sugárzásnak köszönhetően 6 km körzetben fogható az adás. Rozsnyón ez 4 300 háztartást jelent közel 13 ezer lakossal. A városi önkormányzat 100% - os részvényese a televíziónak. Kardos Ferenc polgármestersége idején fogadta el 1999-ben a képviselőtestület a magyar nyelvű műsorok készítését. Az eltelt 15 év óta számos változáson ment át a televízió. Kezdetben két hetente magazin adásokat sugárzott és az önkormányzati üléseket közvetítette élő adásban. Ez a műsorstruktúra 2008-ban változott meg. Azóta heti rendszerességgel közvetíti műsorait. 2009-től rendelkezik önálló web oldallal, ahol megtalálhatók az elkészített magazinműsorok. A stúdió műszaki feltételei is változtak az évek során. S VHS technikával indult az adás készítése. Jelenleg digitális video - szalagokra folyik a gyártás, az anyagok vágása számítógépen történik. A Rozsnyói Városi Televízió a hagyományos 4:3 képformátumú műsorgyártásról fokozatosan átáll a 16:9 széles formátumú műsorgyártásra. A széles vásznú változást 2012. május 22-től vezeti be a városi televízió. Az új 16:9 méretarány egyelőre a Rozsnyói magazin műsoraira és Kassa megyei hírmagazinra vonatkozik. A városi televízió élő adását: így a képviselőtestületi tanácskozást az új képarány nem érinti. Az élő adás hagyományos 4:3 képformátumban jelenik meg továbbiakban is a képernyőn. A városi televízió szlovák és magyar nyelvű műsora közszolgálati célokat teljesít: bemutatva az önkormányzat munkáját, oda figyel az oktatásra, közéleti munkára, tájékoztat a turisztikai, környezetvédelmi, idegenforgalmi eseményekről. Rendszeresen beszámol kulturális programokról és eseményekről. A városi televízió 2011- ben kapcsolódott be a Közös értékeink c. magyar – szlovák határon átnyúló európai uniós média pályázatba. A projekt programjaival, céljaival jelenleg a legnagyobb kihívás a rozsnyói városi televízió életében.

Palcsó Zsóka, szerkesztő - műsorvezető

LIVE: kattintson ide

 

Rozsnyó - videó

Pozvánky z regiónu


   
   
   
   
   
   

TIPY NA REPORTÁŽE

Vážení diváci,
V tejto rubrike očakávame vaše nápady a návrhy na reportáže z podujatí alebo aktuálneho diania v Rožňave a jej blízkom okolí. Táto „horúca linka“ nám aj vám pomôže získať najaktuálnejšie informácie o tom čo, kde a kedy sa okolo nás deje.

Kontakty:
tel.: 058/7773 208, 058/7773 295
mobil: 0918 212 999
e-mail: rvtv@rvtv.sk

Ďakujeme!